Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna uczta gotowa w 25 minut!
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 95
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 298
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 95
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 298
Składniki
Dzwonka obsypałam solą. Na patelni trzeba lekko zrumienić cebulę, dodać posiekany czosnek, chili, kumin i kolendrę i po lekkim podsmażeniu dodać sos pomidorowy i jeszcze trochę podsmażać aż się zredukuje. Często sos pomidorowy jest już z solą , więc ostrożnie. Jeśli sos jest mało wyrazisty można dodać odrobinę octu balsamicznego. Ma być ostro i kwaskowo i aromatycznie.
Rybę układa się na skropionym oliwą papierze a sos wykłada się na dzwonkach. Piec około 25 minut- po wyjęciu rybę można sprawdzić widelcem przy kręgosłupie- mięso powinno odchodzić i być białe.
Smacznego :)