Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna uczta gotowa w 25 minut!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 690
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 690
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Dzwonka obsypałam solą. Na patelni trzeba lekko zrumienić cebulę, dodać posiekany czosnek, chili, kumin i kolendrę i po lekkim podsmażeniu dodać sos pomidorowy i jeszcze trochę podsmażać aż się zredukuje. Często sos pomidorowy jest już z solą , więc ostrożnie. Jeśli sos jest mało wyrazisty można dodać odrobinę octu balsamicznego. Ma być ostro i kwaskowo i aromatycznie.
Rybę układa się na skropionym oliwą papierze a sos wykłada się na dzwonkach. Piec około 25 minut- po wyjęciu rybę można sprawdzić widelcem przy kręgosłupie- mięso powinno odchodzić i być białe.
Smacznego :)