Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na wykorzystanie mrożonych owoców...U mnie drożdżowe kluchy z borówkami ;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93984
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93984
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Dodać kilka łyżek mąki i ciepłego mleka. Wymieszać i zaczekać kilka minut. Jaja wymieszać z cukrem. Do zaczynu dodać pozostałe składniki, przelać jaja i wymieszać. Na końcu dodać stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 75 min.
Potem podzielić na równe części (u mnie 16 szt). Każdą rozpłaszczyć, nałożyć mrożone borówki i zwinąć. Pozostawić na kwadrans do napuszenia. Posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 25-30 min.
Podawać na ciepło z płynnym sosem z mascarpone (serek z miksować szybko z kremówką i cukrem). Smacznego!