Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na wykorzystanie mrożonych owoców...U mnie drożdżowe kluchy z borówkami ;)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Dodać kilka łyżek mąki i ciepłego mleka. Wymieszać i zaczekać kilka minut. Jaja wymieszać z cukrem. Do zaczynu dodać pozostałe składniki, przelać jaja i wymieszać. Na końcu dodać stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 75 min.
Potem podzielić na równe części (u mnie 16 szt). Każdą rozpłaszczyć, nałożyć mrożone borówki i zwinąć. Pozostawić na kwadrans do napuszenia. Posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 25-30 min.
Podawać na ciepło z płynnym sosem z mascarpone (serek z miksować szybko z kremówką i cukrem). Smacznego!