Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, pieczone kotleciki z kurczaka i warzyw - marchewki i cukinii. Małokaloryczne bo pieczone a nie smażone, ale dzięki warzywom w środku są delikatne, miękki i wilgotne.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Cukinie zetrzeć na tarce, posolić i odstawić na sitku do odcieknięcia. Marchewkę zetrzeć, kurczaka posiekać w drobną kosteczkę, cebulę bardzo drobno posiekać, przełożyć do miski. Dodać starty ser, jajko, mąkę, zioła i doprawić solą i pieprzem. Cukinię odcisnąć z wody, dodać do reszty składników. Bardzo dobrze wymieszać.
Z masy uformować kotleciki, i układać na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia, posmarowanym lekko oliwą.
Nagrzać piekarnik do 180 stopni, piec 30 minut. Podawać z sosem jogurtowym albo pomidorowym.