Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, pieczone kotleciki z kurczaka i warzyw - marchewki i cukinii. Małokaloryczne bo pieczone a nie smażone, ale dzięki warzywom w środku są delikatne, miękki i wilgotne.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 26
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1951
Polecam.
Odsłon: 403
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 612
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1966
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 26
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1951
Polecam.
Odsłon: 403
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 612
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1966
Składniki
Cukinie zetrzeć na tarce, posolić i odstawić na sitku do odcieknięcia. Marchewkę zetrzeć, kurczaka posiekać w drobną kosteczkę, cebulę bardzo drobno posiekać, przełożyć do miski. Dodać starty ser, jajko, mąkę, zioła i doprawić solą i pieprzem. Cukinię odcisnąć z wody, dodać do reszty składników. Bardzo dobrze wymieszać.
Z masy uformować kotleciki, i układać na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia, posmarowanym lekko oliwą.
Nagrzać piekarnik do 180 stopni, piec 30 minut. Podawać z sosem jogurtowym albo pomidorowym.