Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, pieczone kotleciki z kurczaka i warzyw - marchewki i cukinii. Małokaloryczne bo pieczone a nie smażone, ale dzięki warzywom w środku są delikatne, miękki i wilgotne.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Składniki
Cukinie zetrzeć na tarce, posolić i odstawić na sitku do odcieknięcia. Marchewkę zetrzeć, kurczaka posiekać w drobną kosteczkę, cebulę bardzo drobno posiekać, przełożyć do miski. Dodać starty ser, jajko, mąkę, zioła i doprawić solą i pieprzem. Cukinię odcisnąć z wody, dodać do reszty składników. Bardzo dobrze wymieszać.
Z masy uformować kotleciki, i układać na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia, posmarowanym lekko oliwą.
Nagrzać piekarnik do 180 stopni, piec 30 minut. Podawać z sosem jogurtowym albo pomidorowym.