Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na bezmięsny obiad. Do kotletów można dodać sos, smaczną surówkę i... każdy spałaszuje to pyszne danie. Z podanych proporcji wychodzi około dwunastu sztuk.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 96
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 506
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 226
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 176
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 96
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 506
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 226
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 176
Składniki
Bulwę selera obrać i pokroić na cztery części. W ten sposób łatwiej ją zetrzeć na tarce. Wykorzystać najmniejsze oczka tarki. Wbić jajka. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Dodać do masy. Wsypać otręby i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Dodać przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Formować kotlety. Lekko je spłaszczyć. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 40 minut, potem je odwrócić i piec jeszcze 15 minut.