Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na bezmięsny obiad. Do kotletów można dodać sos, smaczną surówkę i... każdy spałaszuje to pyszne danie. Z podanych proporcji wychodzi około dwunastu sztuk.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Składniki
Bulwę selera obrać i pokroić na cztery części. W ten sposób łatwiej ją zetrzeć na tarce. Wykorzystać najmniejsze oczka tarki. Wbić jajka. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Dodać do masy. Wsypać otręby i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Dodać przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Formować kotlety. Lekko je spłaszczyć. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 40 minut, potem je odwrócić i piec jeszcze 15 minut.