Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na bezmięsny obiad. Do kotletów można dodać sos, smaczną surówkę i... każdy spałaszuje to pyszne danie. Z podanych proporcji wychodzi około dwunastu sztuk.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 219
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 942
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4036
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 219
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 942
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4036
Składniki
Bulwę selera obrać i pokroić na cztery części. W ten sposób łatwiej ją zetrzeć na tarce. Wykorzystać najmniejsze oczka tarki. Wbić jajka. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Dodać do masy. Wsypać otręby i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Dodać przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Formować kotlety. Lekko je spłaszczyć. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 40 minut, potem je odwrócić i piec jeszcze 15 minut.