Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycyjnej formie, bo pokrojone mięsko wcześniej upiekłam i dopiero potem zrobiłam sos. Szynka tak przygotowana jest mięciutka i soczysta.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 197
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 45
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 11
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 11
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 197
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 45
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 11
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 11
Składniki
Mięso umyć, osuszyć. Można przekroić na dwie części. Przyprawy wymieszać w małej miseczce ( razem z solą) i dokładnie natrzeć mięso. Odłożyć na bok na pół godziny. Po tym czasie na dno formy do zapiekania wylać oliwę, ułożyć kotlety i zalać bulionem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 30-35 minut,do ładnego zrumnienienia. Po tym czasie wyjąć formę z piekarnika, mięso przełożyć na talerz. Płyny, które pozostały w formie przelać do rondelka. Zagotować. W międzyczasie z mąki i wody zrobić zaklepkę ,którą połączyć z sosem, doprawić solą i pieprzem, zagotować. Następnie gotować na wolnym ogniu doprawić do zgęstnienia sosu, włożyć kotlety z szynki. Smacznego.