Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycyjnej formie, bo pokrojone mięsko wcześniej upiekłam i dopiero potem zrobiłam sos. Szynka tak przygotowana jest mięciutka i soczysta.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3225
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 182
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 93
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3225
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 182
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 93
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Mięso umyć, osuszyć. Można przekroić na dwie części. Przyprawy wymieszać w małej miseczce ( razem z solą) i dokładnie natrzeć mięso. Odłożyć na bok na pół godziny. Po tym czasie na dno formy do zapiekania wylać oliwę, ułożyć kotlety i zalać bulionem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 30-35 minut,do ładnego zrumnienienia. Po tym czasie wyjąć formę z piekarnika, mięso przełożyć na talerz. Płyny, które pozostały w formie przelać do rondelka. Zagotować. W międzyczasie z mąki i wody zrobić zaklepkę ,którą połączyć z sosem, doprawić solą i pieprzem, zagotować. Następnie gotować na wolnym ogniu doprawić do zgęstnienia sosu, włożyć kotlety z szynki. Smacznego.