Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makrele to bardzo smaczne, tłuste ryby dzięki czemu są pyszne pieczone lub grillowane.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10021
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9058
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6416
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10021
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9058
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6416
Składniki
Makrele oczyszczamy, nacinamy w kilku miejscach skórę. Do naczynia, w którym będziemy piec rybę wlewamy przyprawę do zup, pokrojone w kawałki warzywa i cytrynę. Na warzywach układamy rybę i zostawiamy na 30 minut (obracamy ją kilka razy żeby przeszła smakiem warzyw i przyprawy). Rybę pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w 200°C. Ostatnie 2-3 minuty już bez przykrycia na funkcji grill.