Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makrele to bardzo smaczne, tłuste ryby dzięki czemu są pyszne pieczone lub grillowane.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13051
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2425
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3577
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4427
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13051
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2425
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3577
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4427
Składniki
Makrele oczyszczamy, nacinamy w kilku miejscach skórę. Do naczynia, w którym będziemy piec rybę wlewamy przyprawę do zup, pokrojone w kawałki warzywa i cytrynę. Na warzywach układamy rybę i zostawiamy na 30 minut (obracamy ją kilka razy żeby przeszła smakiem warzyw i przyprawy). Rybę pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w 200°C. Ostatnie 2-3 minuty już bez przykrycia na funkcji grill.