Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makrele to bardzo smaczne, tłuste ryby dzięki czemu są pyszne pieczone lub grillowane.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11203
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6440
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5447
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13436
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5204
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11203
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6440
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5447
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13436
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5204
Składniki
Makrele oczyszczamy, nacinamy w kilku miejscach skórę. Do naczynia, w którym będziemy piec rybę wlewamy przyprawę do zup, pokrojone w kawałki warzywa i cytrynę. Na warzywach układamy rybę i zostawiamy na 30 minut (obracamy ją kilka razy żeby przeszła smakiem warzyw i przyprawy). Rybę pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w 200°C. Ostatnie 2-3 minuty już bez przykrycia na funkcji grill.