Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone makrele z warzywami

Pieczone makrele z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 326 Ocena: 2059

Dodano:

Odsłon: 184

Makrele to bardzo smaczne, tłuste ryby dzięki czemu są pyszne pieczone lub grillowane.

Składniki

  • 2 duże makrele, ok 500g każda
  • marchewka
  • cytryna
  • kilka łodyg selera naciowego
  • kawałek fenkułu
  • 100 ml domowej przyprawy do zup(http://mylittlefoodsafari.blogspot.com/2020/05/naturalna-maggi-domowa-przyprawa-do-zup.html)
  • koperek do posypania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczone makrele z warzywami

Przygotowanie

  1. Makrele oczyszczamy, nacinamy w kilku miejscach skórę.
    Do naczynia, w którym będziemy piec rybę wlewamy przyprawę do zup, pokrojone w kawałki warzywa i cytrynę. Na warzywach układamy rybę i zostawiamy na 30 minut (obracamy ją kilka razy żeby przeszła smakiem warzyw i przyprawy).

    Rybę pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w 200°C. Ostatnie 2-3 minuty już bez przykrycia na funkcji grill.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 14 czerwca Ryba nie jest upieczona , tylko przygotowana do upieczenia. Szkoda, bo efekt końcowy z pewnością znakomity. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń