Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makrele to bardzo smaczne, tłuste ryby dzięki czemu są pyszne pieczone lub grillowane.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 83
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17808
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 437
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5339
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2809
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 83
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17808
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 437
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5339
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2809
Składniki
Makrele oczyszczamy, nacinamy w kilku miejscach skórę. Do naczynia, w którym będziemy piec rybę wlewamy przyprawę do zup, pokrojone w kawałki warzywa i cytrynę. Na warzywach układamy rybę i zostawiamy na 30 minut (obracamy ją kilka razy żeby przeszła smakiem warzyw i przyprawy). Rybę pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w 200°C. Ostatnie 2-3 minuty już bez przykrycia na funkcji grill.