Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny pomysł na sycący i tani obiad dla całej rodziny. Chrupiąca glazurowana skórka i soczyste wnętrze sprawia, że chętnie wracam do tego przepisu.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2564
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20047
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 542
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 645
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7081
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2564
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20047
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 542
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 645
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7081
Składniki
Pałki z kurczaka myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego. W osobnym naczynku mieszamy wszystkie przyprawy z olejem. Tak powstałą papką nacieramy mięso z kurczaka. Naczynie żaroodporne przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie pałki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 i pieczemy przez 60 min. (pierwsze 30 minut z pokrywką a kolejne 30 minut bez). Naczynie z kurczakiem wyciągamy z piekarnika i zlewamy tłuszcz z przyprawami do miseczki. Dodajemy 2 łyżeczki cukru i mieszamy aż się rozpuści. Polewamy kurczaka i zapiekamy jeszcze przez 15-20 minut.