Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny pomysł na sycący i tani obiad dla całej rodziny. Chrupiąca glazurowana skórka i soczyste wnętrze sprawia, że chętnie wracam do tego przepisu.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1194
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2074
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 501
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1194
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2074
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 501
Składniki
Pałki z kurczaka myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego. W osobnym naczynku mieszamy wszystkie przyprawy z olejem. Tak powstałą papką nacieramy mięso z kurczaka. Naczynie żaroodporne przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie pałki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 i pieczemy przez 60 min. (pierwsze 30 minut z pokrywką a kolejne 30 minut bez). Naczynie z kurczakiem wyciągamy z piekarnika i zlewamy tłuszcz z przyprawami do miseczki. Dodajemy 2 łyżeczki cukru i mieszamy aż się rozpuści. Polewamy kurczaka i zapiekamy jeszcze przez 15-20 minut.