Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pałki z kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych to smaczna i zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych pałek czy udek smażonych na tłuszczu.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 608
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 608
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Do dużej miski wlewamy maślankę, wsypujemy przyprawę do kurczaka, granulowany czosnek oraz sól, wlewamy olej i wszystko dokładnie razem mieszamy. Do gotowej marynaty wkładamy pałki z kurczka i dokładnie zanurzamy je w marynacie, po czym wstawiamy do lodówki na 3 godziny.
Do woreczka strunowego wsypujemy płatki kukurydziane a następnie jak najdrobniej rozgniatamy je wałkiem. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy rozgniecione płatki kukurydziane, czerwoną paprykę, chili oraz sól i wszystko dokładnie razem łączymy. Pałki z kurczka wyciągamy z marynaty a następnie obtaczamy je w przygotowanej panierce a następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane pałki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C około 60-80 minut, w połowie czasu pieczenia odwracamy je na drugą stronę.