Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pałki z kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych to smaczna i zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych pałek czy udek smażonych na tłuszczu.
Polecam.
Odsłon: 373
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1510
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 561
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1934
Polecam.
Odsłon: 373
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1510
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 561
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1934
Składniki
Do dużej miski wlewamy maślankę, wsypujemy przyprawę do kurczaka, granulowany czosnek oraz sól, wlewamy olej i wszystko dokładnie razem mieszamy. Do gotowej marynaty wkładamy pałki z kurczka i dokładnie zanurzamy je w marynacie, po czym wstawiamy do lodówki na 3 godziny.
Do woreczka strunowego wsypujemy płatki kukurydziane a następnie jak najdrobniej rozgniatamy je wałkiem. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy rozgniecione płatki kukurydziane, czerwoną paprykę, chili oraz sól i wszystko dokładnie razem łączymy. Pałki z kurczka wyciągamy z marynaty a następnie obtaczamy je w przygotowanej panierce a następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane pałki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C około 60-80 minut, w połowie czasu pieczenia odwracamy je na drugą stronę.