Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pałki z kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych to smaczna i zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych pałek czy udek smażonych na tłuszczu.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 91
Polecam.
Odsłon: 804
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 204
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 91
Polecam.
Odsłon: 804
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 204
Składniki
Do dużej miski wlewamy maślankę, wsypujemy przyprawę do kurczaka, granulowany czosnek oraz sól, wlewamy olej i wszystko dokładnie razem mieszamy. Do gotowej marynaty wkładamy pałki z kurczka i dokładnie zanurzamy je w marynacie, po czym wstawiamy do lodówki na 3 godziny.
Do woreczka strunowego wsypujemy płatki kukurydziane a następnie jak najdrobniej rozgniatamy je wałkiem. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy rozgniecione płatki kukurydziane, czerwoną paprykę, chili oraz sól i wszystko dokładnie razem łączymy. Pałki z kurczka wyciągamy z marynaty a następnie obtaczamy je w przygotowanej panierce a następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane pałki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C około 60-80 minut, w połowie czasu pieczenia odwracamy je na drugą stronę.