Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pierogi calzone z polskim nadzieniem, który nie ma sobie równych. To kapusta kiszona z leśnymi grzybami i śliwką.
Dzisiaj gołąbki z grzybami , przygotowane na prośbę ciężarnej, a jak to mówią...
Odsłon: 521
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 248
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 2180
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 958
Dzisiaj gołąbki z grzybami , przygotowane na prośbę ciężarnej, a jak to mówią...
Odsłon: 521
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 248
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 2180
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 958
Składniki
Cebulę posiekaj w kostkę. Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz kminek, chwilę podsmaż a następnie dodaj kapustę z grzybami lub kapustę, śliwki i posiekane namoczone grzyby. Duś mieszając od czasu i czasu. Dodaj pieprz odstaw. Drożdże rozpuść w letniej wodzie z cukrem. Do miski wsyp mąkę wlej zaczyn i sól, wlej oliwę i zagniataj 5-7 minut. Odstaw na 1-1,5 godz. Ciasto zagnieć jeszcze raz i podziel na osiem równych kawałków lub więcej i uformuj z niego kulki. Rozwałkuj dość płaskie kółko ok. 0,7 cm grubości. Na środek ułóż farsz, złóż na pół i zlep pieroga. Odstaw na deskę posypaną mąką. Pierogi posmaruj np. roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem, czarnuszką lub rozmarynem. Piecz w 220stopniach C ok. 25-30 minut.