Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy i smaczny pomysł na niedzielny obiad.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11493
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1234
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12046
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2291
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11493
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1234
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12046
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2291
Składniki
Z pomarańczy oraz z cytryny wycisnąć sok. Imbir obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Chili posiekać, cebulę obrać pokroić w piórka. Czosnek drobno posiekać.
Połączyć oliwę z oliwek, miód, czosnek, sok z cytrusów, cebulę, imbir oraz wszystkie przyprawy (oprócz soli i pieprzu). Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Zalać sporządzoną marynatą, odstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny (im dłużej tym lepiej).
Piersi osączyć z marynaty, przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć masłem, wlać kilka łyżek marynaty, piec około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Podawać z ryżem ugotowanym z łyżką kurkumy i curry.
Wariant przygotowania: Można też wyjąć piersi z zalewy, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, potem podlać zalewą i poddusić przez około 15 – 20 minut.