Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne placuszki z ziemniaków i młodej kapusty z dodatkiem bloczku. Pieczone w piekarniku. Polecam przepis.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7316
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2786
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20324
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7316
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2786
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20324
Składniki
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach. Odsączamy z nadmiaru wody. Kapustę szatkujemy i zalewamy wrzątkiem na 2 minuty. Odsączamy. Boczek i obraną cebulę kroimy w kosteczkę. Warzywa i boczek dodajemy do ziemniaków. Dodajemy jajka, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Blaszkę piekarnikową smarujemy olejem. Łyżką wykładamy ciasto i formujemy placuszki. Pieczemy 40-45 minut do zrumienienia. Podajemy z ulubionym sosem. Smacznego ;)