Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne placuszki z ziemniaków i młodej kapusty z dodatkiem bloczku. Pieczone w piekarniku. Polecam przepis.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Składniki
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach. Odsączamy z nadmiaru wody. Kapustę szatkujemy i zalewamy wrzątkiem na 2 minuty. Odsączamy. Boczek i obraną cebulę kroimy w kosteczkę. Warzywa i boczek dodajemy do ziemniaków. Dodajemy jajka, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Blaszkę piekarnikową smarujemy olejem. Łyżką wykładamy ciasto i formujemy placuszki. Pieczemy 40-45 minut do zrumienienia. Podajemy z ulubionym sosem. Smacznego ;)