Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry młodej kapusty pieczone w aromatycznej przyprawie z dodatkiem cukru trzcinowego.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1915
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3873
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3657
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 461
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1915
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3873
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3657
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 461
Składniki
Z kapusty wykroić 2-3 plastry o grubości 2 cm. W misce wymieszać olej z masalą i odrobiną soli i pieprzu. Plastry kapusty układać na dużym talerzu, następnie każdy posmarować dokładnie z dwóch stron przygotowaną mieszanką z oliwy. Talerz z kapustą przełożyć do lodówki na godzinę.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Potem plastry delikatnie przekładamy na blachę, polewamy resztą powstałej marynaty i wierzch posypujemy cukrem. Pieczemy pod przykryciem około 30 minut. Potem zdejmujemy pokrywkę i ew. podpiekamy kapustę przez 3-4 minuty.