Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry młodej kapusty pieczone w aromatycznej przyprawie z dodatkiem cukru trzcinowego.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Z kapusty wykroić 2-3 plastry o grubości 2 cm. W misce wymieszać olej z masalą i odrobiną soli i pieprzu. Plastry kapusty układać na dużym talerzu, następnie każdy posmarować dokładnie z dwóch stron przygotowaną mieszanką z oliwy. Talerz z kapustą przełożyć do lodówki na godzinę.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Potem plastry delikatnie przekładamy na blachę, polewamy resztą powstałej marynaty i wierzch posypujemy cukrem. Pieczemy pod przykryciem około 30 minut. Potem zdejmujemy pokrywkę i ew. podpiekamy kapustę przez 3-4 minuty.