Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry młodej kapusty pieczone w aromatycznej przyprawie z dodatkiem cukru trzcinowego.
Z kapusty wykroić 2-3 plastry o grubości 2 cm.
W misce wymieszać olej z masalą i odrobiną soli i pieprzu.
Plastry kapusty układać na dużym talerzu, następnie każdy posmarować dokładnie z dwóch stron przygotowaną mieszanką z oliwy.
Talerz z kapustą przełożyć do lodówki na godzinę.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.
Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Potem plastry delikatnie przekładamy na blachę, polewamy resztą powstałej marynaty i wierzch posypujemy cukrem.
Pieczemy pod przykryciem około 30 minut. Potem zdejmujemy pokrywkę i ew. podpiekamy kapustę przez 3-4 minuty.
Pyszne lekkie danie główne lub dodatek do mięsa:)
Odsłon: 250
Szukacie mięsnych dań z piekarnika na jednorazowe szamanie?!? Wbijajcie i del...
Odsłon: 777
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 109
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27003
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 775
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 151
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 857
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 109
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27003
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 775
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 151
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 857
Składniki
Z kapusty wykroić 2-3 plastry o grubości 2 cm. W misce wymieszać olej z masalą i odrobiną soli i pieprzu. Plastry kapusty układać na dużym talerzu, następnie każdy posmarować dokładnie z dwóch stron przygotowaną mieszanką z oliwy. Talerz z kapustą przełożyć do lodówki na godzinę.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Potem plastry delikatnie przekładamy na blachę, polewamy resztą powstałej marynaty i wierzch posypujemy cukrem. Pieczemy pod przykryciem około 30 minut. Potem zdejmujemy pokrywkę i ew. podpiekamy kapustę przez 3-4 minuty.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z pieczarkami i serem
Dania główne
Placki z cukinii i marchewki
Dania główne
Kofty z ryby
Dania główne
Kurczak pieczony na puszce piwa
Krokiety z pieczarkami i serem
Zapraszam na krokieciki z pieczarkami i serem. Zrobiłam je w trochę inny spos...
Odsłon: 93
Placki z cukinii i marchewki
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 109