Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w piekarniku. Wystarczy dobrać ulubioną marynatę, ustawić odpowiedni czas pieczenia, a mięso będzie przepyszne i rozpływało się w ustach.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 111
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 294
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2885
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 111
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 294
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2885
Składniki
Podudzia oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Wszystkie ząbki czosnku przeciskamy przez praskę do odpowiedniej wielkości naczynia. Następnie dodajemy składniki marynaty i mieszamy ze sobą. Wkładamy pałki z kurczaka, dokładnie obtaczamy w marynacie i wcieramy ją dłońmi w mięso. Odstawiamy na 1-2 godzin do lodówki. (Jeżeli nie mamy wystarczającej ilości czasu można pominąć ten krok.) Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy udka w odległości od siebie. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i pieczemy do miękkości przez ok. 50 minut (grzanie góra-dół). Pędzelkiem w trakcie pieczenia smarujemy resztą marynaty powierzchnię mięsa, aby sie pięknie zarumieniła. Podajemy z ulubionymi dodatkami.