Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry obiadek, nie wymagający dużo pracy.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3033
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 632
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3033
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 632
Składniki
Umyć polędwiczki pod bieżącą wodą. Włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać przyprawą Kucharek, pieprzem, solą czosnkową i dać do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wyjąć z lodówki polędwiczki w naczyniu żaroodpornym, dodać pokrojoną cebulę, dwa ząbki czosnku oraz suszone grzybki. Ja dodałam jeszcze malutkie młode ziemniaczki, tak aby się razem upiekły z polędwiczkami. Dodać troszkę wody, a na wierzch łyżkę masła. Posypać obficie majerankiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piec 1 godzinę. Po tym czasie należy sprawdzić czy mięsko i ziemniaczki są upieczone. Polędwiczki kroję na plasterki i podaję do obiadu. Jeśli zostanie mi mięska można go również użyć na kanapki. Smacznego !!!