Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu, bardzo smaczne roladki z polędwiczek. Idealne danie na obiad lub przyjęcie.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25688
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2026
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25688
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2026
Składniki
Polędwiczki umyć, osuszyć i pokroić na kawałki o szerokości ok. 5 cm (na szerokość plastra boczku).
Każdą polędwiczkę posmarować musztardą i owinąć plasterkiem boczku.
Przygotowane roladki obsmażyć na patelni.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem ok. 30 minut w temp. 180ºC. Pod koniec pieczenia można zdjąć pokrywę naczynia, aby roladki się przyrumieniły.