Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu, bardzo smaczne roladki z polędwiczek. Idealne danie na obiad lub przyjęcie.
Polecam.
Odsłon: 261
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 105
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5919
Polecam.
Odsłon: 261
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 105
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5919
Składniki
Polędwiczki umyć, osuszyć i pokroić na kawałki o szerokości ok. 5 cm (na szerokość plastra boczku).
Każdą polędwiczkę posmarować musztardą i owinąć plasterkiem boczku.
Przygotowane roladki obsmażyć na patelni.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem ok. 30 minut w temp. 180ºC. Pod koniec pieczenia można zdjąć pokrywę naczynia, aby roladki się przyrumieniły.