Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone polędwiczki z boczkiem

Pieczone polędwiczki z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 137

Dodano:

Odsłon: 2600

Proste w wykonaniu, bardzo smaczne roladki z polędwiczek. Idealne danie na obiad lub przyjęcie.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Polędwiczki umyć, osuszyć i pokroić na kawałki o szerokości ok. 5 cm (na szerokość plastra boczku).

  2. Każdą polędwiczkę posmarować musztardą i owinąć plasterkiem boczku.

  3. Przygotowane roladki obsmażyć na patelni.

  4. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem ok. 30 minut w temp. 180ºC. Pod koniec pieczenia można zdjąć pokrywę naczynia, aby roladki się przyrumieniły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń