Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis tylko kilka składników. Pomysł na szybki świąteczny obiad!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5280
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29611
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 208
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19210
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 929
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5280
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29611
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 208
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19210
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 929
Składniki
W miseczce mieszamy sól, czosnek, paprykę, pieprz i cynamon.
Przygotowaną mieszanką przypraw nacieramy przepiórki. Następnie mięso nacieramy masłem. Każdą przepiórkę owijamy plasterkiem boczku i smarujemy mieszanką miodu rozcieńczonego z wodą.
Obrane jabłka kroimy w dużą kostkę doprawiamy suszonym tymiankiem.
Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy jabłka. Na wierzchu układamy przepiórki. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 15 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 10 minut. Smacznego!