Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis tylko kilka składników. Pomysł na szybki świąteczny obiad!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 143
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1241
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 225
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 143
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1241
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 225
Składniki
W miseczce mieszamy sól, czosnek, paprykę, pieprz i cynamon.
Przygotowaną mieszanką przypraw nacieramy przepiórki. Następnie mięso nacieramy masłem. Każdą przepiórkę owijamy plasterkiem boczku i smarujemy mieszanką miodu rozcieńczonego z wodą.
Obrane jabłka kroimy w dużą kostkę doprawiamy suszonym tymiankiem.
Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy jabłka. Na wierzchu układamy przepiórki. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 15 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 10 minut. Smacznego!