Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis tylko kilka składników. Pomysł na szybki świąteczny obiad!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
W miseczce mieszamy sól, czosnek, paprykę, pieprz i cynamon.
Przygotowaną mieszanką przypraw nacieramy przepiórki. Następnie mięso nacieramy masłem. Każdą przepiórkę owijamy plasterkiem boczku i smarujemy mieszanką miodu rozcieńczonego z wodą.
Obrane jabłka kroimy w dużą kostkę doprawiamy suszonym tymiankiem.
Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy jabłka. Na wierzchu układamy przepiórki. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 15 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 10 minut. Smacznego!