Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis tylko kilka składników. Pomysł na szybki świąteczny obiad!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 878
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 162
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 8827
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 878
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 162
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 8827
Składniki
W miseczce mieszamy sól, czosnek, paprykę, pieprz i cynamon.
Przygotowaną mieszanką przypraw nacieramy przepiórki. Następnie mięso nacieramy masłem. Każdą przepiórkę owijamy plasterkiem boczku i smarujemy mieszanką miodu rozcieńczonego z wodą.
Obrane jabłka kroimy w dużą kostkę doprawiamy suszonym tymiankiem.
Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy jabłka. Na wierzchu układamy przepiórki. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 15 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 10 minut. Smacznego!