Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis tylko kilka składników. Pomysł na szybki świąteczny obiad!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
W miseczce mieszamy sól, czosnek, paprykę, pieprz i cynamon.
Przygotowaną mieszanką przypraw nacieramy przepiórki. Następnie mięso nacieramy masłem. Każdą przepiórkę owijamy plasterkiem boczku i smarujemy mieszanką miodu rozcieńczonego z wodą.
Obrane jabłka kroimy w dużą kostkę doprawiamy suszonym tymiankiem.
Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy jabłka. Na wierzchu układamy przepiórki. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 15 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 10 minut. Smacznego!