Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki Italii zaklęte w jednym daniu. Aromatyczne, kruche, soczyste roladki ... czego chcieć więcej? :-)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28063
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28063
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Pierś z kurczaka podzielić na pół i rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa z obu stron. Przyprawić solą i pieprzem. Na piersi rozsmarować pesto (po 1 łyżeczce na każdej), położyć po 2 pomidory suszone i po 2 plasterki mozzarelli.
Pierś zwinąć w roladkę (można spiąć wykałaczkami, ja tego nie robiłam). Tak przygotowane mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania i zapiekać w piekarniku przez ok. 25 min. w temperaturze 190°C. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)