Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki Italii zaklęte w jednym daniu. Aromatyczne, kruche, soczyste roladki ... czego chcieć więcej? :-)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Składniki
Pierś z kurczaka podzielić na pół i rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa z obu stron. Przyprawić solą i pieprzem. Na piersi rozsmarować pesto (po 1 łyżeczce na każdej), położyć po 2 pomidory suszone i po 2 plasterki mozzarelli.
Pierś zwinąć w roladkę (można spiąć wykałaczkami, ja tego nie robiłam). Tak przygotowane mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania i zapiekać w piekarniku przez ok. 25 min. w temperaturze 190°C. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)