Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miały być roladki panierowane ale tyle razy już były w ten sposób robione, że chciałam coś innego. Co prawda zawsze są z innym farszem ale dziś postanowiłam je upiec.
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 93
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 155
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 92
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 93
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 155
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 92
Składniki
Marchew i cebulę obrać a potem umyć. Marchew, cukinię i imbir zetrzeć na tarce, cebulę i pomidory pokroić w kostkę a pieczarki pokroić w plasterki i posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić przygotowane składniki oraz kapary i podsmażyć farsz a potem doprawić do smaku i przestudzić. Schab umyć, osuszyć i pokroić na 5 grubych plastrów i rozbić cienko tłuczkiem do mięsa.. Posolić i oprószyć pieprzem. Na każdy płat schabu nałożyć porcję farszu, rozsmarować po mięsie i zwinąć w roladę. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem a na nie zetrzeć masło i ser na tarce o drobnych oczkach i oprószyć papryką. Tak przygotowane roladki przykryć pokrywką, naczynie wstawić do piekarnika. Nastawić temperaturę na 200 stopni a gdy piekarnik się nagrzeje piec 25 minut. Potem zdjąć pokrywkę i podpiec do zrumienienia się wierzchu roladek około 3 minuty. Podawać na gorąco z dowolnymi dodatkami.