Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone roladki wieprzowe

Pieczone roladki wieprzowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2373 Ocena: 15278

Dodano:

Odsłon: 3547

Pieczone roladki są najlepsze.

Składniki

  • Składniki:
  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Pieczarki świeże 10 dag
  • Papryka czerwona świeża ½ szt.
  • cebula biała 1 szt.
  • Maggi do smaku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
  • Szynka konserwowa 4 plasterki
  • Ser żółty 4 plasterki
  • Papryka słodka mielona
  • Masło
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem z dodatkiem soli i pieprzu. Pieczarki, paprykę, cebulę oczyścić, pokroić w kostkę i usmażyć na maśle na rumiano, następnie ostudzić. Każdy kotlet posypać papryką słodką, kłaść plasterek szynki, sera i przygotowany farsz. Zwijać w roladki, spiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarować masłem, podlać odrobiną wody i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut, pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 28 stycznia Zawijanie roladek wymaga nieco wysiłku i cierpliwości, ale trud się opłaca :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń