Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i smaczne roladki na niedzielny obiad.
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 66
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 563
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4366
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 66
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 563
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4366
Składniki
Wykonanie farszu:
Pieczarki, cebulę, papryką dokładnie oczyścić, pokroić w kostkę i udusić na oleju z dodatkiem maggi, soli i pieprzu do smaku, po czym ostudzić.
Wykonanie:
Mięso dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym. Następnie wszystkie kotlety posypać mieloną papryką, solą i pieprzem do smaku, rozbić tłuczkiem dosyć cienko i nadziewać przygotowanym farszem i kawałkiem mozzarelli . Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami i zrumienić na gorącym tłuszczu z każdej strony. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć zrumienione roladki i posypać dosyć obficie startą mozzarella i nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. Podczas pieczenia możemy roladki polać powstałym sosem żeby nie były zbyt suche. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić mozzarellę według uznania. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką. SMACZNEGO