Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i smaczne roladki na niedzielny obiad.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12917
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8026
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 299
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 707
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12917
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8026
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 299
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 707
Składniki
Wykonanie farszu:
Pieczarki, cebulę, papryką dokładnie oczyścić, pokroić w kostkę i udusić na oleju z dodatkiem maggi, soli i pieprzu do smaku, po czym ostudzić.
Wykonanie:
Mięso dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym. Następnie wszystkie kotlety posypać mieloną papryką, solą i pieprzem do smaku, rozbić tłuczkiem dosyć cienko i nadziewać przygotowanym farszem i kawałkiem mozzarelli . Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami i zrumienić na gorącym tłuszczu z każdej strony. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć zrumienione roladki i posypać dosyć obficie startą mozzarella i nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. Podczas pieczenia możemy roladki polać powstałym sosem żeby nie były zbyt suche. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić mozzarellę według uznania. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką. SMACZNEGO