Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pieczone roladki z ziemniakami.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 142
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20747
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28169
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 142
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20747
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28169
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Składniki
Mięso przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem, kilka minut wyrabiamy.
Na matę do zwijania rolad układamy plasterki boczku, na dolny brzeg kładziemy wycięty z sera kawałek.
Na pozostałej części układamy cienką warstwę mięsa mielonego.
Przy pomocy maty zwijamy roladę.
Zawijamy w kawałek folii aluminiowej, tak jak zawijamy cukierek. Tak samo robimy z drugą roladą.
Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Nacinamy każdego ziemniaka z obu stron i wkładamy w nacięcia cienkie plasterki boczku. Solimy, pieprzymy.
Każdego zawijamy w folię aluminiową.
Tak przygotowane roladki i ziemniaki układamy na blasze, pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Upieczone roladki i ziemniaki podajemy z ogórkiem marynowanym lub surówką. Smacznego!!!