Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone skrzydełka to idealne danie na niedzielny obiad
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5869
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 51
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5869
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 51
Składniki
Skrzydełka obtaczam w przyprawie (Warzywku) i na chwilę odstawiam w chłodne miejsce.
Kapustę oczyszczam z zewnetrznych liści, myję i kroję na ósemki.
Oskrobane marchewki kroję w cienki słupki. Chwilę obsmażam na roztopionym na patelni maśle, dodając odrobinę soli i pieprzu. Ziemniaki obieram i kroję w paski, tak jak na frytki.
Skrzydełka układam w prodiżu i po wierzchu posypuję przyprawami. Dodaję pozostałe składniki. Piekę 45 minut.
Podaję z pieczywem.