Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1103
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5812
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1200
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1103
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5812
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1200
Składniki
Skrzydełka oczyścić, umyć, osuszyć i oprószyć solą.
W salaterce wymieszać sos adżika, majonez, miód, musztardę, paprykę i przyprawę staropolską.
Skrzydełka przełożyć do salaterki i dokładnie wymieszać z marynatą Pozostawić na 2 godziny w lodówce.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie Odcedzone oprószyć przyprawą i dodać masło.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia poukładać skrzydełka Nadmiar marynaty wylać na skrzydełka.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min.
Po 30 minutach pieczenia dołożyć na blaszkę ziemniaki.
Skrzydełka i ziemniaki podać z surówką.
Smacznego.