Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 231
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 121
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 153
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 231
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 121
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 153
Składniki
Skrzydełka oczyścić, umyć, osuszyć i oprószyć solą.
W salaterce wymieszać sos adżika, majonez, miód, musztardę, paprykę i przyprawę staropolską.
Skrzydełka przełożyć do salaterki i dokładnie wymieszać z marynatą Pozostawić na 2 godziny w lodówce.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie Odcedzone oprószyć przyprawą i dodać masło.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia poukładać skrzydełka Nadmiar marynaty wylać na skrzydełka.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min.
Po 30 minutach pieczenia dołożyć na blaszkę ziemniaki.
Skrzydełka i ziemniaki podać z surówką.
Smacznego.