Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 465
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666423
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 180
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 830
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5882
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 465
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666423
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 180
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 830
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5882
Składniki
Skrzydełka oczyścić, umyć, osuszyć i oprószyć solą.
W salaterce wymieszać sos adżika, majonez, miód, musztardę, paprykę i przyprawę staropolską.
Skrzydełka przełożyć do salaterki i dokładnie wymieszać z marynatą Pozostawić na 2 godziny w lodówce.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie Odcedzone oprószyć przyprawą i dodać masło.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia poukładać skrzydełka Nadmiar marynaty wylać na skrzydełka.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min.
Po 30 minutach pieczenia dołożyć na blaszkę ziemniaki.
Skrzydełka i ziemniaki podać z surówką.
Smacznego.