Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414148
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2245
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414148
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2245
Składniki
Skrzydełka oczyścić, umyć, osuszyć i oprószyć solą.
W salaterce wymieszać sos adżika, majonez, miód, musztardę, paprykę i przyprawę staropolską.
Skrzydełka przełożyć do salaterki i dokładnie wymieszać z marynatą Pozostawić na 2 godziny w lodówce.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie Odcedzone oprószyć przyprawą i dodać masło.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia poukładać skrzydełka Nadmiar marynaty wylać na skrzydełka.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min.
Po 30 minutach pieczenia dołożyć na blaszkę ziemniaki.
Skrzydełka i ziemniaki podać z surówką.
Smacznego.