Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś miał być grill, ale jakoś nie wyszło. A że trafił się dzień wolny od pracy to postanowiłam potestować nowe przepisy w kuchni
Skrzydełka oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą, pieprzem i mieloną (wędzoną) papryką. W misce skrzydełka mieszamy z 2-3 łyżkami oliwy z 1 ząbkiem czonsku przepuszczonym przez praskę.
W miseczce mieszamy ketchup, coca-colę, sos Tabasco, cukier, 3 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę. Doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną mielonego chili. Mieszankę przelewamy do rondelka i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 10-15 minut, lub do momentu aż sos zgęstnieje. Możemy też sos zagęścić rozpuszczając płaską łyżeczkę mąki ziemniaczanej w odrobinie zimnej wody i dodając ją do sosu. Gtujemy sos jeszcze przez kilka chwil i zestawiamy z ognia.
Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Na blasze wyłożonej folią aluminiową układamy skrzydełka.
Pieczemy je ok. 30 minut. Po upływie tego czasu przerywamy pieczenie i wyjmujemy skrzydełka. Smarujemy je dokładnie cienką warstwą przygotowanego sosu bbq i pieczemy jeszcze ok. 15 minut.
Pieczone skrzydełka w domowym sosie BBQ na Coli podajemy z ulubioną surówką i dodatkami (np. frytki lub pieczone ziemniaczki, etc.), a także pozostałym sosem bbq.
Smacznego!
Przepis ten jest bardzo prosty w wykonaniu i pozawala zastosować zalegający w...
Odsłon: 4004
Roladki ze schabu z dodatkiem sosu berbecue który sprawia, że jedzenie jest s...
Odsłon: 653
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 442
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 157
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 2049
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 430
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 442
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 157
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 2049
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 430
Składniki
Skrzydełka oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą, pieprzem i mieloną (wędzoną) papryką. W misce skrzydełka mieszamy z 2-3 łyżkami oliwy z 1 ząbkiem czonsku przepuszczonym przez praskę.
W miseczce mieszamy ketchup, coca-colę, sos Tabasco, cukier, 3 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę. Doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną mielonego chili. Mieszankę przelewamy do rondelka i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 10-15 minut, lub do momentu aż sos zgęstnieje. Możemy też sos zagęścić rozpuszczając płaską łyżeczkę mąki ziemniaczanej w odrobinie zimnej wody i dodając ją do sosu. Gtujemy sos jeszcze przez kilka chwil i zestawiamy z ognia.
Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Na blasze wyłożonej folią aluminiową układamy skrzydełka.
Pieczemy je ok. 30 minut. Po upływie tego czasu przerywamy pieczenie i wyjmujemy skrzydełka. Smarujemy je dokładnie cienką warstwą przygotowanego sosu bbq i pieczemy jeszcze ok. 15 minut.
Pieczone skrzydełka w domowym sosie BBQ na Coli podajemy z ulubioną surówką i dodatkami (np. frytki lub pieczone ziemniaczki, etc.), a także pozostałym sosem bbq. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety ziemniaczano-tuńczykowe
Dania główne
Pierogi z twarożkiem i truskawkami
Dania główne
Zapiekanka drobiowo-pieczarkowa z ziemniakami
Dania główne
Pulpety na młodej kapuście z pieczarkami
Kotlety ziemniaczano-tuńczykowe
Delikatne, bardzo smaczne kotleciki ziemniaczano-tuńczykowe z pachnącym, kope...
Odsłon: 13
Pierogi z twarożkiem i truskawkami
Najlepsze pierogi na świecie, bo z truskawkami.
Odsłon: 32