Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, tani obiad, a tak pyszny, polecam :)
głęboka miska, żaroodporne naczynie
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Z umytych i osuszonych skrzydełek odcinamy końcówki ( można wykorzystać do wywaru na bulion ) W głębokiej misce mieszamy składniki marynaty, wkładamy skrzydełka i mieszamy dokładnie, odstawiamy pod przykryciem na noc do lodówki.
Przed włożeniem do piekarnika, skrzydełka po wyciagnięciu z lodówki. powinny nabrać temperatury pokojowej. Przekładamy wraz z marynatą na żaroodporne naczynie, podlewamy niewielka ilością wody, i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200°C, pod przykryciem, na ok. pół godziny. Po czym odkrywamy naczynie, zmniejszamy temp. do 180°C i pieczemy do pożądanego zrumienienia. W trakcie pieczenia można każde skrzydełko skropić odrobiną maggi. Nabiorą wtedy ładnego koloru i smaku
Gotowe skrzydełka podałam z tłuczonymi ziemniakami z wody i ćwikłą z dużą ilością chrzanu.