Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone skrzydełka razem z ziemniakami i cebulą, podane z buraczkami.
miska, brytfanka, piekarnik,
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3852
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3852
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Składniki
Buraczki: Wymyte buraczki gotujemy ze skórką do ich miękości. Ugotowane buraki obieramy ze skórki i trzemy na wiórki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła Dodajemy starte buraczki, 2 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem. Całość dusimy na wolnym ogniu cały czas mieszając. Gdy cebula zrobi się miękka kończymy duszenie.
Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Przyprawami wymieszanymi z olejem nacieramy skrzydełka, wkładamy do pojemnika, i odstawiamy przykryty pojemnik na dobę do lodówki.
W dniu pieczenia przyprawami nacieramy obrane ziemniaki i pokrojoną cebulę.
Skrzydełka układamy w brytfance na wcześniej wyłożonym dnie cebulą, obkładamy ziemniakami.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Upieczone skrzydełka z ziemniakami podajemy z przygotowanymi buraczkami. Smacznego !!!