Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone skrzydełka razem z ziemniakami i cebulą, podane z buraczkami.
        miska, brytfanka, piekarnik,
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35671
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5996
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35671
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5996
        
        
                Składniki
Buraczki: Wymyte buraczki gotujemy ze skórką do ich miękości. Ugotowane buraki obieramy ze skórki i trzemy na wiórki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła Dodajemy starte buraczki, 2 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem. Całość dusimy na wolnym ogniu cały czas mieszając. Gdy cebula zrobi się miękka kończymy duszenie.
Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Przyprawami wymieszanymi z olejem nacieramy skrzydełka, wkładamy do pojemnika, i odstawiamy przykryty pojemnik na dobę do lodówki.
W dniu pieczenia przyprawami nacieramy obrane ziemniaki i pokrojoną cebulę.
Skrzydełka układamy w brytfance na wcześniej wyłożonym dnie cebulą, obkładamy ziemniakami.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Upieczone skrzydełka z ziemniakami podajemy z przygotowanymi buraczkami. Smacznego !!!