Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone skrzydełka razem z ziemniakami i cebulą, podane z buraczkami.
miska, brytfanka, piekarnik,
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4565
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3088
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 669
Szybkie danie na obiad lub kolację
Odsłon: 152
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4565
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3088
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 669
Szybkie danie na obiad lub kolację
Odsłon: 152
Składniki
Buraczki: Wymyte buraczki gotujemy ze skórką do ich miękości. Ugotowane buraki obieramy ze skórki i trzemy na wiórki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła Dodajemy starte buraczki, 2 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli, doprawiamy solą i ziołowym pieprzem. Całość dusimy na wolnym ogniu cały czas mieszając. Gdy cebula zrobi się miękka kończymy duszenie.
Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Przyprawami wymieszanymi z olejem nacieramy skrzydełka, wkładamy do pojemnika, i odstawiamy przykryty pojemnik na dobę do lodówki.
W dniu pieczenia przyprawami nacieramy obrane ziemniaki i pokrojoną cebulę.
Skrzydełka układamy w brytfance na wcześniej wyłożonym dnie cebulą, obkładamy ziemniakami.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Upieczone skrzydełka z ziemniakami podajemy z przygotowanymi buraczkami. Smacznego !!!