Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone uda i przedramię gęsi.

Pieczone uda i przedramię gęsi.

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 1033

Dodano:

Odsłon: 275

Dziś obiad późno ale jest lepiej późno niż wcale, ale robię pod godzinę powrotu syna ze szkoły.

Składniki

  • Uda gęsi i przedramienia ( mam własne gęsi ),
  • 1 łyżka musztardy kremska ( z Kamis. Dokładnie taki smak.
  • 1 łyżka pieprzu cytrynowego,
  • 4 łyżki oleju,
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka.
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Uda i przedramię gęsi, naszykować .

  2. Następnie dodać przyprawy z opisu.

  3. Dokładnie wetrzeć w mięso i wstawić na całą noc do lodówki.

  4. Następnego dnia całą zawartość przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką.

  5. Włożyć do piekarnika, nastawić na 200 stopni i piec 2 godziny, co jakiś czas obracając mięso. Następnie nastawić na 230 stopni i piec jeszcze 20 minut.

  6. Mięso wyszło przepyszne rozpływa się w ustach jest tak mięciutkie. Obiad podałam z ziemniakami i tłuszczem z mięsa oraz grzybki z cebulą w przecierze pomidorowym które robiłam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń