Dania główne Przepis na:
Pieczone uda i przedramię gęsi.

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 1033
Dodano: 05.11.2019
Odsłon: 275
Składniki
- Uda gęsi i przedramienia ( mam własne gęsi ),
- 1 łyżka musztardy kremska ( z Kamis. Dokładnie taki smak.
- 1 łyżka pieprzu cytrynowego,
- 4 łyżki oleju,
- 1 łyżka przyprawy do kurczaka.
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Uda i przedramię gęsi, naszykować .
-
Następnie dodać przyprawy z opisu.
-
Dokładnie wetrzeć w mięso i wstawić na całą noc do lodówki.
-
Następnego dnia całą zawartość przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką.
-
Włożyć do piekarnika, nastawić na 200 stopni i piec 2 godziny, co jakiś czas obracając mięso. Następnie nastawić na 230 stopni i piec jeszcze 20 minut.
-
Mięso wyszło przepyszne rozpływa się w ustach jest tak mięciutkie. Obiad podałam z ziemniakami i tłuszczem z mięsa oraz grzybki z cebulą w przecierze pomidorowym które robiłam.
Komentarze do przepisu (0)