Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz sprawdzonego przepisu z wykorzystaniem udek kurczaka, dobrze trafiłeś. Pieczone udka kurczaka z gruszkami i morelami z bazylią, która podkreśla smak potrawy, przygotujesz bardzo szybko. Danie jest bardzo smaczne, polecam.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 151
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 151
Składniki
1. Udka myję, przecinam na połowę, przekładam do miski, wsypuję obie papryki, sól, bazylię, dodaję obrany, przeciśnięty przez praskie czosnek, wszystko dokładnie mieszam i marynuje mięso około 1 godziny. Następnie układam w naczyniu żaroodpornym.
2. Cebulę obieram, kroję w piórka, gruszki myję, usuwam nasiona, kroję w cząstki. Cebulę, gruszki, morele układam między udkami. 3. Mięso piekę pod przykryciem 45 minut w rozgrzanym piekarniku 180°C.
4. Udka gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 5. Smacznego.