Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz to zdecydowanie jedna z moich ulubionych ryb. Dobrze przygotowany jest niesamowicie soczysty i smaczny. Do wydobycia jego smaku nie potrzeba wielu przypraw – wystarcza sól i pieprz. Tym razem połączyłam dorsza z migdałami. Dodatkowo upiekłam go w papilotach, dzięki którym dorsz się nie wysuszył. Ryba wyszła soczysta i pełna smaku.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115622
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7877
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2971
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1371
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1232
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115622
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7877
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2971
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1371
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1232
Składniki
Miękkie masło mieszamy z drobno posiekanymi ziołami. Rybę myjemy i sprawdzamy czy nie ma ości. Jeśli na nie napotkamy usuwamy je. Rybę delikatnie doprawiamy pieprzem i solą. Każdą z polędwiczek umieszczamy w papilocie przygotowanym z papieru do pieczenia (lub w specjalnej torebce do smażenia). Smarujemy je masłem ziołowym i obsypujemy płatkami migdałów. Papilot szczelnie zawijamy/zamykamy. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy 30 minut. Po tym czasie nacinamy papiloty i smażymy jeszcze 10 minut, aby ryba zarumieniła się z góry. Rybę podajemy w towarzystwie kawałka cytryny i warzyw. Smacznego ;)