Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa w tajskich ziołach to doskonałe wegetariańskie danie. Robi się kilkanaście minut. Można jeść na ciepło i zimno.
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 373
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 15
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 25856
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 373
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 15
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 25856
Składniki
Porcja na dwa naczynia do zapiekania 18 X 12 cm. Ziemniaki pokroić w ćwiartki lub drobniej. Dynię i paprykę pokroić w ok. 3 cm kostkę. Cebulę i czosnek w ćwiartki, marchewki w ok. 3 cm kawałki. Do każdego naczynia wlać olej, wrzucić pokrojone warzywa ( oprócz dyni i pomidorków), posypać przyprawami i wymieszać.
Przykryć folią i piec w 180 C około 30 minut Potem warzywa przemieszać, dodać dynię, połówki pomidorków, rozmaryn, przykryć i piec kolejne 30 minut, do miękkości. Można raz lub dwa razy przemieszać. Podawać posypane natką i koperkiem.