Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa w tajskich ziołach to doskonałe wegetariańskie danie. Robi się kilkanaście minut. Można jeść na ciepło i zimno.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5751
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 6631
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 250
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5751
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 6631
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 250
Składniki
Porcja na dwa naczynia do zapiekania 18 X 12 cm. Ziemniaki pokroić w ćwiartki lub drobniej. Dynię i paprykę pokroić w ok. 3 cm kostkę. Cebulę i czosnek w ćwiartki, marchewki w ok. 3 cm kawałki. Do każdego naczynia wlać olej, wrzucić pokrojone warzywa ( oprócz dyni i pomidorków), posypać przyprawami i wymieszać.
Przykryć folią i piec w 180 C około 30 minut Potem warzywa przemieszać, dodać dynię, połówki pomidorków, rozmaryn, przykryć i piec kolejne 30 minut, do miękkości. Można raz lub dwa razy przemieszać. Podawać posypane natką i koperkiem.