Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa w tajskich ziołach to doskonałe wegetariańskie danie. Robi się kilkanaście minut. Można jeść na ciepło i zimno.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119052
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8838
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3201
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2850
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119052
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8838
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3201
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2850
Składniki
Porcja na dwa naczynia do zapiekania 18 X 12 cm. Ziemniaki pokroić w ćwiartki lub drobniej. Dynię i paprykę pokroić w ok. 3 cm kostkę. Cebulę i czosnek w ćwiartki, marchewki w ok. 3 cm kawałki. Do każdego naczynia wlać olej, wrzucić pokrojone warzywa ( oprócz dyni i pomidorków), posypać przyprawami i wymieszać.
Przykryć folią i piec w 180 C około 30 minut Potem warzywa przemieszać, dodać dynię, połówki pomidorków, rozmaryn, przykryć i piec kolejne 30 minut, do miękkości. Można raz lub dwa razy przemieszać. Podawać posypane natką i koperkiem.