Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4976
Dodano: 14.06.2016
Odsłon: 16710
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Żeberka umyć i wysuszyć. Każdy kawałek mięsa posolić, doprawić pieprzem i pieprzem ziołowym.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, nafaszerować nim mięso i posypać obficie majerankiem.
Nafaszerowane żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać pokrojoną w pióra cebulą.
Piec w piekarniku przez ok 1,5 - 2 godziny w temperaturze 200 stopni. Naczynie żaroodporne wkładamy do zimnego piekarnika, pod koniec pieczenia można zmniejszyć temperaturę.
Podawać z kaszą, buraczkami lub kapustą kiszoną.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

GREGORHSPEED 15 czerwca 2016Zgłoś do usunięcia
Pysznie, TRADYCYJNIE <31 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 14 czerwca 2016Zgłoś do usunięcia
Pyszności i właśnie kasza z buraczkami,mniammm:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

smaker 14 czerwca 2016Zgłoś do usunięcia
Oj - to musi być dobre!1 Kto głosował? | Odpowiedz