Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i bardzo wyraziste w smaku żeberka. Pieczone w naczyniu żaroodpornym bez dodatku tłuszczu.
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231785
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4968
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36443
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231785
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4968
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36443
Składniki
Żeberka umyć i wysuszyć. Każdy kawałek mięsa posolić, doprawić pieprzem i pieprzem ziołowym.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, nafaszerować nim mięso i posypać obficie majerankiem.
Nafaszerowane żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać pokrojoną w pióra cebulą.
Piec w piekarniku przez ok 1,5 - 2 godziny w temperaturze 200 stopni. Naczynie żaroodporne wkładamy do zimnego piekarnika, pod koniec pieczenia można zmniejszyć temperaturę.
Podawać z kaszą, buraczkami lub kapustą kiszoną. Smacznego :)