Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i bardzo wyraziste w smaku żeberka. Pieczone w naczyniu żaroodpornym bez dodatku tłuszczu.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5824
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 355
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5824
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 355
Składniki
Żeberka umyć i wysuszyć. Każdy kawałek mięsa posolić, doprawić pieprzem i pieprzem ziołowym.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, nafaszerować nim mięso i posypać obficie majerankiem.
Nafaszerowane żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać pokrojoną w pióra cebulą.
Piec w piekarniku przez ok 1,5 - 2 godziny w temperaturze 200 stopni. Naczynie żaroodporne wkładamy do zimnego piekarnika, pod koniec pieczenia można zmniejszyć temperaturę.
Podawać z kaszą, buraczkami lub kapustą kiszoną. Smacznego :)