Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i bardzo wyraziste w smaku żeberka. Pieczone w naczyniu żaroodpornym bez dodatku tłuszczu.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 216
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 219
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 668
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 216
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 219
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 668
Składniki
Żeberka umyć i wysuszyć. Każdy kawałek mięsa posolić, doprawić pieprzem i pieprzem ziołowym.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, nafaszerować nim mięso i posypać obficie majerankiem.
Nafaszerowane żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać pokrojoną w pióra cebulą.
Piec w piekarniku przez ok 1,5 - 2 godziny w temperaturze 200 stopni. Naczynie żaroodporne wkładamy do zimnego piekarnika, pod koniec pieczenia można zmniejszyć temperaturę.
Podawać z kaszą, buraczkami lub kapustą kiszoną. Smacznego :)