Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone żeberka to klasyczne danie polskiej kuchni.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7860
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1059
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13620
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7860
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1059
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13620
Składniki
Żeberka umyć i pokroić w kawałki. Czosnek obrać i drobno posiekać.
Żeberka natrzeć czosnkiem i przyprawami, włożyć do miski i polać olejem. Wstawić do lodówki na 24 godziny.
Obsmażyć żeberka na rozgrzanym oleju z obu stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą (lub piwem) i piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 1,5 godziny.
Podawać z ziemniakami zapiekanymi lub frytkami.