Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone żeberka to klasyczne danie polskiej kuchni.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 824
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2833
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 943
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1685
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14599
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 824
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2833
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 943
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1685
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14599
Składniki
Żeberka umyć i pokroić w kawałki. Czosnek obrać i drobno posiekać.
Żeberka natrzeć czosnkiem i przyprawami, włożyć do miski i polać olejem. Wstawić do lodówki na 24 godziny.
Obsmażyć żeberka na rozgrzanym oleju z obu stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą (lub piwem) i piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 1,5 godziny.
Podawać z ziemniakami zapiekanymi lub frytkami.