Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone żeberka to klasyczne danie polskiej kuchni.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3988
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 797
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3988
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 797
Składniki
Żeberka umyć i pokroić w kawałki. Czosnek obrać i drobno posiekać.
Żeberka natrzeć czosnkiem i przyprawami, włożyć do miski i polać olejem. Wstawić do lodówki na 24 godziny.
Obsmażyć żeberka na rozgrzanym oleju z obu stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą (lub piwem) i piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 1,5 godziny.
Podawać z ziemniakami zapiekanymi lub frytkami.