Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone żeberka to klasyczne danie polskiej kuchni.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1464
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8255
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 186
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4286
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1464
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8255
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 186
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4286
Składniki
Żeberka umyć i pokroić w kawałki. Czosnek obrać i drobno posiekać.
Żeberka natrzeć czosnkiem i przyprawami, włożyć do miski i polać olejem. Wstawić do lodówki na 24 godziny.
Obsmażyć żeberka na rozgrzanym oleju z obu stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą (lub piwem) i piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 1,5 godziny.
Podawać z ziemniakami zapiekanymi lub frytkami.