Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone żeberka to klasyczne danie polskiej kuchni.
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 180
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 92
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 180
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 92
Składniki
Żeberka umyć i pokroić w kawałki. Czosnek obrać i drobno posiekać.
Żeberka natrzeć czosnkiem i przyprawami, włożyć do miski i polać olejem. Wstawić do lodówki na 24 godziny.
Obsmażyć żeberka na rozgrzanym oleju z obu stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą (lub piwem) i piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 1,5 godziny.
Podawać z ziemniakami zapiekanymi lub frytkami.