Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone żeberka z ziemniakami

Pieczone żeberka z ziemniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2192 Ocena: 48618

Dodano:

Odsłon: 7824

Gdy nadejdzie ochota na pyszne, polskie jedzenie...wystarczy kilka chwil i gotowe

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 4 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki.

    Ziemniaki obieramy, kroimy na większe kawałki, myjemy, osuszamy.

    Sól, paprykę słodką i ostrą, czosnek, majeranek, pieprz mieszamy z olejem.

    Do rękawa przekładamy, cebulę pokrojoną w piórka, mięso i ziemniaki, łączymy z sosem i zamykamy. Całość zapiekamy 40 min w 180°C.

    Podajemy z kapustą kiszoną zasmażaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń