Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki z wody czy puree są smaczne, ale ileż można je jeść?:) Dlatego często sięgam po podobne przepisy, gdzie ziemniaki podane są w nieco innej formie. Obgotowane podpiekamy, co nadaje im wyjątkowego smaku i aromatu.
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 66
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 86
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 212
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 22
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 66
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 86
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 212
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 22
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości.
Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry, mieszamy ze śmietaną, koperkiem i serem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem około 10-15 minut, do zarumienienia.