Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki z wody czy puree są smaczne, ale ileż można je jeść?:) Dlatego często sięgam po podobne przepisy, gdzie ziemniaki podane są w nieco innej formie. Obgotowane podpiekamy, co nadaje im wyjątkowego smaku i aromatu.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 562
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 133
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 562
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości.
Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry, mieszamy ze śmietaną, koperkiem i serem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem około 10-15 minut, do zarumienienia.