Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-03-2011
Pyszne, nieskomplikowane, smaczne
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13550
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 886
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13550
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 886
Składniki
Ziemniaki umyć, obrać, odciąć czapeczkę i wydrążyć dziurę tak aby zmieścić jak najwięcej farszu.
Do mięsa mielonego dodać pozostałe składniki i wyrobić masę.
Napełnić wydrążone ziemniaki farszem, i za pomocą wykałaczek przymocować odcięte wcześniej czapeczki do ziemniaków.
Przygotowane ziemniaki wstawić do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą. Piec w temperaturze 180 stopni do momentu, aż ziemniaku zarumienia się. Co jakiś czas podlewać ziemniaki wytworzonym sosem.