Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2553
Dodano: 15.03.2011
Odsłon: 69938
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki umyć, obrać, odciąć czapeczkę i wydrążyć dziurę tak aby zmieścić jak najwięcej farszu.
Do mięsa mielonego dodać pozostałe składniki i wyrobić masę.
Napełnić wydrążone ziemniaki farszem, i za pomocą wykałaczek przymocować odcięte wcześniej czapeczki do ziemniaków.
Przygotowane ziemniaki wstawić do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą. Piec w temperaturze 180 stopni do momentu, aż ziemniaku zarumienia się. Co jakiś czas podlewać ziemniaki wytworzonym sosem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

Sendione 31 lipca 2013Zgłoś do usunięcia
Brzmi smakowicie12 Kto głosował? | Odpowiedz

dziewczynka 09 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Pytanko z czym podajesz tak pysznie wygladajace ziemniaczki???0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 08 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
ciekawy przepis,muszę go wypróbować.10 Kto głosował? | Odpowiedz

doda760 29 marca 2011Zgłoś do usunięcia
wygląda smakowicie,na pewno zrobię w najbliższym czasie11 Kto głosował? | Odpowiedz

EDYTA-MIT 19 marca 2011Zgłoś do usunięcia
ziemniaki surowe???12 Kto głosował? | Odpowiedz

Darsifel 18 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Danie proste ale na pewno pyszne ;) Już mi ślinka leci :D Szkoda ze jestem na diecie :(10 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 marca 2011Zgłoś do usunięcia
ciekawy pomysł! takich jeszcze nie jadłam.10 Kto głosował? | Odpowiedz

monikazugaj76 18 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Smacznie to wygląda a jak smakuje muszę się koniecznie przekonać!!! mam pytanie czy piecze się pod przykryciem?16 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 16 marca 2011Zgłoś do usunięcia
no , no ... trzeba będzie przetestować to cudo na rodzinie :))11 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 15 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Dekoracyjne i sycące. Podziwiam umiejętności, gdyż sądzę, że wydrążenie surowego ziemniaka nie jest łatwe. Możesz podać orientacyjny czas pieczenia ? Pieczesz pod przykryciem ?13 Kto głosował? | Odpowiedz