Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone ziemniaki z tymiankiem i rozmarynem

Pieczone ziemniaki z tymiankiem i rozmarynem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50115

Dodano:

Odsłon: 3059

Świetny dodatek do dań głównych.

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • oliwa z oliwek
  • sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • tymianek
  • rozmaryn
  • mielona czerwona papryka
  • mielona ostra papryka
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczone ziemniaki z tymiankiem i rozmarynem

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, kroimy na większe kawałki. Gotujemy w osolonym wrzątku 2-3 min od momentu zawrzenia wody. Odcedzamy.
    Naczynie do zapiekania natłuszczamy oliwą, układamy ziemniaki, skrapiamy oliwą, oprószamy solą, pieprzem, paprykami i ziołami ( wg uznania ). Dokładnie obtaczamy ziemniaki w przyprawach , zapiekamy 40-45 min w temperaturze 200°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń