Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najprostszy i najszybszy sposób przygotowania pieczonego boczku. Boczek jest po upieczeniu bardzo aromatyczny, mało słony, najlepiej smakuje albo z musztardą albo z kremowym chrzanem.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2074
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 354
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 775
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17236
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2074
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 354
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 775
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17236
Składniki
Boczek dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Przyprawy odmierzamy i wsypujemy do miseczki.
Przyprawy dodajemy do boczku. Dokładnie nacieramy przyprawami obydwa kawałki boczku. Przyprawiony boczek owijamy folią aluminiową. Boczki układamy na dużej brytfannie i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 1 godzinę i 40 minut. Po upieczeniu boczki odkładamy do wystygnięcia. Smacznego !!!