Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony ser Camembert w boczku - chrupiący na zewnątrz i lejący w środku. Podany z gruszką karmelizowaną ze skórką pomarańczową.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2179
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 253
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2179
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 253
Składniki
Sery nacinamy w kratkę i owijamy dookoła boczkiem. Ja miałam krótkie plasterki boczku, więc spinałam je na bokach wykałaczkami. Ser kładziemy na folii i pieczemy w 180 stopniach 12 minut.
Gruszkę myjemy i kroimy na ćwiartki. Na patelni z grubym dnem podgrzewamy masło. Kiedy się rozpuści dodajemy cukier i po chwili gruszki. Smażymy 3 minuty pod przykryciem, co jakiś czas potrząsając patelnią. Obracamy gruszki na drugi bok i smażymy 2 minuty. Dodajemy skórkę pomarańczową i potrząsamy patelnią, aż skórka przyklei się do gruszek.
Na talerzach układamy roszponkę. Na nią kładziemy upieczony ser, łyżeczkę borówki lub żurawiny i gruszkę. Podajemy z pieczywem.