Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy mielone, dziś polecam wam w troszkę innej postaci z dodatkiem pysznego sosu. Uczta smaków. Thank you Jamie it's so good!!!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 814
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 814
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Marchewki obieramy. Kroimy wzdłuż na cztery, wkładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy niewielką ilością oliwy i władamy do piekarnika nagrzanego do tem. 200C. Pieczemy ok. 10 min. W tym czasie chleb miksujemy na bardzo drobne okruchy. Mieszamy z mięsem 1 łyżeczką oregano, pokruszoną fetą, jajkiem oraz szczyptą soli i pieprzu. Dobrze wyrabiamy i formujemy klopsa o długości ok. 20 cm. Gdy minie 10 min pieczenia marchewek wyjmujemy naczynie, wkładamy na środek klopsa, po bokach układamy marchewki. Pieczemy ok. 25 min aż się upiecze w środku.
Podczas pieczenia klopsa, cebulę i czosnek drobno siekamy. Smażymy na głębokiej patelni z 1 łyżeczką oregano aż zmięknie. Dodajemy passatę. Doprawiamy całość pieprzem, solą i wędzoną.. Gotujemy na wolnym ogniu aż odpowiednio zgęstnieje. Po 25min pieczenia klopsa wyjmujemy naczynie, wyjmujemy marchewki. Wlewamy powstały sos, posypujemy całość startym cheddarem i na wierzch układamy marchewki. Zapiekamy jeszcze 10 min. Podajemy z makaronem najlepiej typu spaghetti.