Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przy pieczeniu kurczaka dobra marynata to podstawa. Dzięki niej mięso nabiera aromatu i smaku. Chipotle to wędzona papryczka chili jalapeño, używana w kuchni meksykańskiej i południwo-zachodnich Stanach Zjednoczonych do przyprawiania dań typu Tex-Mex.
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 113
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1315
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 113
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1315
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Składniki
W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty.
Używając ostrego noża lub nożyc do drobiu z kurczaka wyciąć kręgosłup. Tuszkę rozłożyć na płasko, natrzeć przygotowaną mieszanką, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Przed pieczeniem mięso zostawić w temperaturze pokojowej na około godzinę. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Cebulę pokroić w ósemki i wraz z ząbkami czosnku przełożyć na blachę do pieczenia. Na wierzchu ułożyć kurczaka, skropić oliwą, przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika na około 1,5 godziny. Ostatnie 20-30 minut piec bez przykrycia, żeby skórka się przyrumieniła. Podawać z cząstkami limonki i świeżą kolendrą.