Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny w smaku: mięso będzie miękkie, aromatyczne i soczyste, jeśli przygotujemy je w/g wskazówek.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6089
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8550
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5886
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6089
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8550
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5886
Składniki
Wymieszać w odpowiedniej misce podzielone części kurczaka z pieprzem, solą, delikatem czerwonym i dobrze obtoczyć w przyprawach. Przykryć i wstawić do lodówki przynajmniej do następnego dnia. Rozpuścić masło klarowane i rozgrzać na małym ogniu. Włożyć kurczaka na patelnię, smażyć do przyrumienienia i miękkości. Wyjąć kurczaka na talerz, nakryć pokrywką i odstawić. Na tej samej patelni podsmażyć na złoty kolor pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Zalać 250 ml bulionem warzywnym i dusić ok. 5 minut. Śmietanę rozrobić z mąką aby nie było grudek, dodać sok z cytryny, sól i pieprz. Zahartować powstałym sosem z patelni. Zalać rozrobioną śmietaną i dusić ok 2 minut. Doprawić. Posypać posiekanym koperkiem i podawać z ulubionymi dodatkami.