Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny w smaku: mięso będzie miękkie, aromatyczne i soczyste, jeśli przygotujemy je w/g wskazówek.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13090
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2469
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3607
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4492
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13090
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2469
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3607
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4492
Składniki
Wymieszać w odpowiedniej misce podzielone części kurczaka z pieprzem, solą, delikatem czerwonym i dobrze obtoczyć w przyprawach. Przykryć i wstawić do lodówki przynajmniej do następnego dnia. Rozpuścić masło klarowane i rozgrzać na małym ogniu. Włożyć kurczaka na patelnię, smażyć do przyrumienienia i miękkości. Wyjąć kurczaka na talerz, nakryć pokrywką i odstawić. Na tej samej patelni podsmażyć na złoty kolor pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Zalać 250 ml bulionem warzywnym i dusić ok. 5 minut. Śmietanę rozrobić z mąką aby nie było grudek, dodać sok z cytryny, sól i pieprz. Zahartować powstałym sosem z patelni. Zalać rozrobioną śmietaną i dusić ok 2 minut. Doprawić. Posypać posiekanym koperkiem i podawać z ulubionymi dodatkami.