Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny w smaku: mięso będzie miękkie, aromatyczne i soczyste, jeśli przygotujemy je w/g wskazówek.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1117
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5821
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1135
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1207
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1117
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5821
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1135
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1207
Składniki
Wymieszać w odpowiedniej misce podzielone części kurczaka z pieprzem, solą, delikatem czerwonym i dobrze obtoczyć w przyprawach. Przykryć i wstawić do lodówki przynajmniej do następnego dnia. Rozpuścić masło klarowane i rozgrzać na małym ogniu. Włożyć kurczaka na patelnię, smażyć do przyrumienienia i miękkości. Wyjąć kurczaka na talerz, nakryć pokrywką i odstawić. Na tej samej patelni podsmażyć na złoty kolor pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Zalać 250 ml bulionem warzywnym i dusić ok. 5 minut. Śmietanę rozrobić z mąką aby nie było grudek, dodać sok z cytryny, sól i pieprz. Zahartować powstałym sosem z patelni. Zalać rozrobioną śmietaną i dusić ok 2 minut. Doprawić. Posypać posiekanym koperkiem i podawać z ulubionymi dodatkami.