Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-05-2025
Pieczony łosoś na pure pietruszkowym
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Umytą i obraną pietruszkę pokroić na kawałki i zalać mlekiem tak aby zakryło warzywa. Gotować na małym ogniu do miękkości (10-15 minut). Kiedy będzie miękka dodać sól, miód i pieprz biały. Zmiksować.
Doprawionego łososia upiec w folii około 20 minut.
Pure wyłożyć na talerz. Na środku ułożyć wypieczonego łososia. Posypać dodatkami.