Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki do idealny sposób na szybki obiad. Pyszna i aromatyczna zapiekanka z pieczonym łososiem w warzywach. Przygotujesz ją bardzo prosto bez zbędnych komplikacji czy ciężko dostępnych składników.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67623
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1878
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67623
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1878
Składniki
1. Rybę myję, osuszam, usuwam skórę i kroję na mniejsze porcje. Układam w naczyniu żaroodpornym. 2. Oliwę wlewam do naczynia, dodaję rozmaryn, sól, pieprz, sól oraz sok z cytryny i dokładnie mieszam. Marynatą smaruję rybę.
3. Brokuł myję, dzielę na małe różyczki i układam na około ryby. 4. Pomidorki myję, osuszam, kroję na połówki i układam również na około ryby. Warzywa solimy. 5. Piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
6. Ryba gotowa. 7. Smacznego.