Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony sandacz to przepis, który składa się z zaledwie kilku podstawowych składników, a jednak świetnie nadaje się na wykwitną kolację.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10596
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6117
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12982
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10596
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6117
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12982
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4737
Składniki
Przygotuj sos winegret z 3 łyżek oliwy z oliwek, 1 łyżki octu winnego, soli i pieprzu.
Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, sałatę lodową poszatkuj, ogórka obierz i pokrój w kostkę. Wymieszaj wszystko w misce z sosem winegret.
Sandacza umyj, osusz i dopraw solą i pieprzem. Do miseczki wlej piwo i powoli dosypuj mąkę ciągle mieszając do momentu, aż uzyskasz gładką i jednolitą konsystencje. Rybę panieruj najpierw w mące, a następnie w cieście piwnym.
Batata obierz i pokrój na frytki.
Blachę do pieczenia wysmaruj oliwą z oliwek, wyłóż sandacza skórą do dołu, dodaj kawałki cytryny i świeży rozmaryn. Obok ryby wysyp frytki z batata, skrop oliwą z oliwek i dopraw solą, pieprzem. Rozgrzej piekarnik do 240 stopni i piecz wszystko około 30 minut, aż panierka piwna zrobi się chrupiąca, a bataty się zarumienią. Smacznego!