Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony szczupak to smaczne danie. Należy jednak uważać, żeby nie przeciągnąć, bo będzie porażka i ryba wyjdzie sucha. Większość lubi szczupaka smażonego, ale ta wersja jest zdrowsza.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1793
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14389
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19490
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13153
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1793
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14389
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19490
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13153
Składniki
Szczupaka sprawić czyli oskrobać, wypatroszyć i dokładnie umyć. Osuszyć i natrzeć solą i pieprzem cytrynowym z zewnątrz jak i wewnątrz ryby. Wszystkie zioła onlepić masłem i umieścić je w powłoce brzusznej szczupaka. Naciąc ukośnie obie srony ryby i szczelnie zawinąć ją w folię spożywczą i włożyć do lodówki najlepiej na noc. Potem przełożyć rybę na papier do pieczenia i zawinąć tak aby soki nie miały możliwości wypłynięcia. Szczupaka piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podawać na gorąco.