Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i rozpływające się w ustach mięso, świetne również na zimno na Świąteczny obiad.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6336
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1961
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6336
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1961
 
         
        Składniki
Udziec obficie trzeba natrzeć przyprawami. Indyka można doprawić jak wieprzowinę, majerankiem i pieprzem, ja wybrałam przyprawy jak do jagnięciny, czyli czosnek, chili i zioła prowansalskie.
Udziec zawiązuje się ciasno z liśćmi laurowymi, obsypuje jeszcze przyprawami i zostawia na noc w lodówce. Kolejnego dnia piekłam go dwie godziny w rękawie na warstwie cebuli z pokrojonym jabłkiem. Najpierw 30 minut w 185 stopniach resztę czasu w 165. Sos spod pieczeni przetarłam, zagęściłam mąką i doprawiłam jeszcze do smaku.
Smacznego :)