Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i rozpływające się w ustach mięso, świetne również na zimno na Świąteczny obiad.
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 16928
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1619
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 365
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1820
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 16928
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1619
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 365
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1820
Składniki
Udziec obficie trzeba natrzeć przyprawami. Indyka można doprawić jak wieprzowinę, majerankiem i pieprzem, ja wybrałam przyprawy jak do jagnięciny, czyli czosnek, chili i zioła prowansalskie.
Udziec zawiązuje się ciasno z liśćmi laurowymi, obsypuje jeszcze przyprawami i zostawia na noc w lodówce. Kolejnego dnia piekłam go dwie godziny w rękawie na warstwie cebuli z pokrojonym jabłkiem. Najpierw 30 minut w 185 stopniach resztę czasu w 165. Sos spod pieczeni przetarłam, zagęściłam mąką i doprawiłam jeszcze do smaku.
Smacznego :)