Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczyste drobiowo-wołowe z warzywami.

Pieczyste drobiowo-wołowe z warzywami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18052

Dodano:

Odsłon: 4242

Mięso zmielone z rosołu i upieczone pasuje jako drugie danie,jak również na zimno do kanapek.Jest bardzo smaczne,polecam wypróbować:)

Składniki

  • Mięso wołowe z rosołu 40-50dkg
  • mięso drobiowe z rosołu 30-40dkg
  • Jajka 3szt
  • bułka kajzerka 1 szt.
  • ogórki konserwowe 4-5 szt.średnie
  • Papryka czerwona mała
  • por średni cały
  • pieprz i sól
5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Pieczyste drobiowo-wołowe z warzywami.

Przygotowanie

  1. Mięsa zmielić wraz z namoczoną i odciśniętą bułką.
    Por,ogórki i paprykę pokroić w kostkę,dodać do mięsa.
    Żółtka oddzielić od białek,dodać do mięsnej masy.
    Pianę ubić.Mięso wyrobić najlepiej ręką doprawić do smaku,na końcu dodać pianę i delikatnie wymieszać.
    Foremkę keksówkę posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką.
    Piec około 50min w 190st.góra dół.
    Lekko przestudzone wyjąć na tackę.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 10 grudnia 2016 Pyszoty! <3 Chętnie skosztowałabym kawałeczek :) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 10 grudnia 2016 pieczyste dostojne smakiem ;-) kąsałabym z plastrem jalapeno...i zieloną pietruchą dodatkowo ;-))) mniammmmm.... Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń