Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi pielmieni z farszem mięsnym, wieprzowym i wołowym.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 195
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4211
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 195
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4211
Składniki
Farsz: Mięsa mielimy razem z cebulą przez standardowe sitko 3 mm., następnie dodajemy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy farsz.
Ciasto: Przesiewamy 3 szklanki mąki, dodajemy jajka i około 1/2 szklanki wody ciepłej. Solimy i wyrabiamy, aż ciasto będzie sprężyste. Ciasto cienko rozwałkowujemy. Na rozwałkowany placek nakładamy małe kulki nadzienia i formujemy pierogi. Ja kulki z mięsa przykrywałam ciastem i zlepiałem maszynką. Gotujemy je przez 10 minut od momentu wypłynięcia pierogów do góry.
Podajemy ze śmietaną i posiekanym koperkiem. Smacznego!!!