Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż wiele pisać - pyyszne pierogi z mięsem, które pokocha każdy! ;)
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 318
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2252
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 128
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 318
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2252
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 128
Składniki
Przygotowanie farszu: Oba mięsa dokładnie mieszamy - najlepiej ręką w dużej misce. Dodajemy bulion, a następnie żółtko. Znów dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz powinien być lekki i dobrze połączony.
Przygotowanie ciasta: Przesianą mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy sól i stopniowo dolewamy wodę. Ugniatamy ciasto do czasu aż przestanie odchodzić od rąk. Można również pomóc sobie za pomocą miksera z hakiem do wyrabiania ciasta. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Jedną nakrywamy ściereczką - drugą wałkujemy na placek grubości ok. 1,5-2mm. Szklanką wycinamy kółka i łyżeczką nakładamy farsz.
Sklejamy jak pierogi, a następnie łączymy ze sobą rogi. Układamy na lnianej ściereczce lub desce posypanej mąką. Tak samo postępujemy z 2 częścią ciasta do czasu wyczerpania farszu.
Pierożki gotujemy w osolonej wodzie około 3 minuty od czasu wypłynięcia. Pielmieni wykładamy na talerz - obok układamy miseczkę ze śmietaną oraz wodą wymieszaną z kilkoma kroplami octu i doprawiamy pierzem. Pierożki maczamy w wodzie z octem, następnie śmietanie i delektujemy się ich cudownym smakiem.... Mniam !!!