Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pielmieni napełniamy surowym mięsem, a uszka gotowanym mięsem.
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4773
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 595
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4773
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 595
Składniki
Mielone mięso wieprzowe-karkówkę wymieszać z cebulką drobniutko pokrojoną w kostkę, pieprzem, żółtkiem. Wyrobić ręką mięso dodając olej, wodę, sól do smaku. Do mąki pszennej dodać mąkę ziemniaczaną, olej, mleko i gorącą wodę. Wyrobić ciasto. Łatwo się wyrabia i jest bardzo elastyczne. Ciasto zostawić pod ściereczką na ok 20 min. Podzielić na porcje. Każdy kawałek wałkować na placek i wykrawać kółka. Nakładać małe kulki farszu z mięsa i zalepiać jak pierogi. Sklejać różki tak żeby nie było widać dziurki w środku. Mają wyglądać jak kapelusiki z wywiniętym rondkiem. Gotować porcjami w osolonej wodzie. Po włożeniu pierożków do garnka z gotującą się wodą dobrze jest pomieszać delikatnie, najlepiej drewnianą łyżką, żeby pierożki nie przywarły do dna. Gotować 3-4 minuty od wypłynięcia. Wyławiać łyżką cedzakową. Podać do zupy lub tylko z masełkiem. Można osypać koperkiem Smacznego.